מדי שנה אלפי זוגות מתגרשים במדינת ישראל ונסחבים לתהליך מתיש במיוחד סביב בתי המשפט. אחד הנושאים המרכזיים עליהם דנים במהלך תהליכי גירושין הוא נושא המזונות. מגוון רחב של אתרי אינטרנט מציעים "מחשבון מזונות" בו ניתן לחשב את גובה תשלום המזונות.
אישה בישראל יכולה לתבוע מזונות עבור ילדיה במידה ומדובר בילדים מתחת לגיל 18, תביעת המזונות תוגש על ידי האישה (שעליה להיות אפוטרופוס לילד) ולמעשה התביעה עצמה היא של האישה ושל הילדים יחדיו. תביעת מזונות לילד אחד או יותר תוגש לרוב בבתי משפט לענייני משפחה.
העיקרון למזונות הוא שהאב צריך לאפשר לאם ולילדיה לחיות ברמת חיים הוגנת אליה התרגלו לאורך השנים, אותה רמת החיים אליה הרגיל את בני המשפחה. לא פעם אנו עדים לתלונות מצד הגברים בטענה כי דמי המזונות אינם מאפשרים להם לחיות ברמה הוגנת וגובה דמי המזונות לאחוז גבוה מהאוכלוסייה הוא כמעט מחצית מהמשכורת שלהם.
בשנת 2014 היה שינוי בבתי המשפט מבחינת קביעת דמי המזונות. נכון להיום, אין נוסחה שקובעת את גובה דמי המזונות ולכן מתקיימים דיונים שונים בתהליך הגירושין של הבעל והאישה בנוגע לדמי המזונות וגובהם.
דמי מזונות לילד אחד נקבעים בבתי המשפט בהתאם למספר פרמטרים שקובעים את גובה דמי המזונות, הפרמטרים מתייחסים למשכורות של כל אחד מהצדדים, לרמת המחיה אליה הורגלו האם והילד וכן לנכסים שבראשותם.
כאמור, הנוסחה קובעת כי דמי מזונות לילד אחד נעים סביב 1,300-1,400 ש"ח במידה ושכר הדירה נע סביב 4,000 ש"ח, כאשר מתבצע חישוב של 30% מגובה שכר הדירה. סכומי המזונות המשולמים מוצמדים למדד ומחייבים את הגבר לשלם סכום זה עד הגעתו של הילד לגיל 18.
עורך דין לפתרון דמי המזונות לילד אחד
כיום, קיימות אלטרנטיבות שונות שבאמצעותן בני זוג יכולים להגיע להבנה והסכמה לגבי גובה דמי המזונות שישלם הבעל לאישה. באמצעות שיטות אלטרנטיבות כמו תהליך גישור, ניתן להבין את הצרכים, להכיר את הזכויות של כל אחד מהצדדים ולנסח הסכם המקובל על ידי שני הצדדים ושומר על זכויותיהם אשר יהיה קביל בבתי המשפט בישראל.
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לקבלת מידע נוסף ומורחב אודות תהליכי הגירושין והזכויות של כל אחד מבני הזוג. תהליך הגישור עשוי לחסוך זמן יקר וכסף רב וכמובן, ריבים מיותרים וויכוחים שעלולים להימשך לאורך שנים.