מדי שנה מתגרשים במדינת ישראל אלפי זוגות ישראלים. בין תהליכי הגירושין השונות ושיטות הגירושין המודרניות (גירושין תוך תהליך גישור או תוך הליכים משפטיים מורכבים) ישנם נושאים מרכזיים עליהם דנים במהלך הסכמי הגירושין השונים. אחד הנושאים הקריטיים ביותר הוא נושא המשמרות המשותפת של בני הזוג. משמורת משותפת זה למעשה הסדר שנערך בין שני בני הזוג שקובע כי שניהם יחזיקו את הילדים תוך חלוקה באופן שווה ביניהם שאחראית על גידול הילדים והטיפול בהם.
הורים רבים אינם מוכנים לוותר על זמן האיכות שלהם עם ילדיהם לאחר תהליך הגירושין ודורשים משמורת משותפת שתאפשר להם להיות חלק בלתי נפרד מתהליך ההתבגרות והגדילה של ילדיהם. תהליכי הסדרי ראייה לא תמיד מספקים את שני הצדדים בתהליך הגירושין שמעוניינים להגיע למשמורת משותפת על הילדים.
מה היתרון של משמורת משותפת? כחלק מהסכמי הגירושין השונים שמתקיימים במדינת ישראל, הסכם למשמורת משותפת למעשה מאפשרת לאב לקבל את חזקת הילדים, להיות בקרבתם ולהיות שותף בתהליך הגדילה שלהם בזמן שווה לזה של האם. הסכם משמורת משותפת מחייב את האב לדאוג לילדים באופן מלא בימים בהם הוא מתחייב לגדל אותם.
האם האם יכולה לסרב למשמורת משותפת? האם רשאית לסרב למשמורת משותפת. במקרה כזה, יצטרך האב להגיש תביעה למשמורת משותפת. ההחלטה מתחשבת בעיקר בתקשורת בין האב לילדים, בקרבת המגורים ושמה בראש ובראשונה את טובת הילדים בתהליך.
מה עוד צריך לדעת על משמורת משותפת?
- משמורת ילדים – כל הקשור לאפוטרופוסות בתהליך הגירושין. מי נותר אפטרופוס לילדים לאחר תהליך הגירושין ומי קובע את משמורת הילדים?
- משמורת זמנית – מה הכוונה למשמורת זמנית? מהם הזכויות הניתנות לכל אחד מהצדדים בהסכם משמורת זמנית על הילדים בתהליך הגירושין?
- הסדרי ראייה – מהם הסדרי ראייה? אילו זכויות יש לכל אחד מהצדדים בתהליך הסדרי הראייה?
- ניכור הורי – מה עושים כאשר נוצר מצב של ניכור הורי? אילו דרכים יש לטפל בניכור הורי של אחד הילדים לאחר תהליכי הגירושין השונים.
אתם מוזמנים ליצור אתנו קשר ולקבל את המידע המקצועי לגבי משמורת משותפת או כל הליך כזה או אחר בתהליך הגירושין שלכם. ששי אלימערי – עורך דין ומגשר מוביל.