נחוץ כי בני זוג נשואים, המעוניינים להתגרש, יפנו לבית דין רבני על מנת לבצע בקשה לגירושין. נכון להיום, מדינת ישראל מכירה אך ורק בגירושין המסורתיים המתצבעים בבית דין רבני. אם בני הזוג מעוניינים שניהם לבצע גירושין, הם צריכים להגיש – בקשה לגירושין, לבית הדין הרבני. אם אך ורק אחד מהם מעוניין להתגרש הוא צריך להגיש תביעת גירושין בה הוא תובע להתגרש.
איך מתבצע תהליך בקשה לגירושין?
על מנת לפתוח תיק ברבנות, יש לפנות לבית הדין הרבני (המיקום אינו משנה, אך עדיף באיזור המגורים של בני הזוג), שם יש לתבוע גירושין, במידה ורק אחד מבני הזוג מעוניין להתגרש, או בקשה לגירושין באם שני בני הזוג מעוניינים בגירושין.
איזה מידע צריך להכלל ב- בקשה לגירושין או בתביעה לגירושין?
פרטים אישיים מלאים, פרטי ההתקשרות המלאים עם עורך הדין, סיבה לביצוע הגירושין, פרטים אודותיהם של הילדים (באם יש) של בני הזוג, אם היה שימוש במגשר, או איזה שהם אלמנטים אחרים ליישור הדורים – יש להוסיף גם את המידע הזה.
עילה לגירושין
עילה לגירושין נדרשת על ידי בית הדין הרבני, משום שההלכה היהודית אינה מתירה גירושין ללא סיבה.
עילות לגירושין לדוגמא: מחלות ומומים: מחלה מסוימת או ליקוי באיבר המין (בעקבותיהם אישה או גבר אינם יכולים לבצע יחסי מין), עקרות, אישה שזנתה תחת בעלה, אישה שעוברת על האיסורים של הדת היהודית (כמו להתלבש לא-בצניעות), אלימות.
כמה מילים לסיכום,
ניתן להתגרש איך ורק בבית הדין הרבני, על ידי גט. על מנת לפתוח תיק גירושין – צריך להגיש בקשה לגירושין או תביעה לגירושין, בית הדין יוודא כי אנו אוחזים ב- "עילה לגירושין" וכי ניסינו למצות את כל האפשרויות על מנת לְהָשִׁיב אֶת הַסֵּדֶר עַל כַּנּוֹ – במידה ושני התנאים האלה התקיימו, ניתן לאשר את הליך הגירושין.
תמיד מומלץ ללוות את כל התהליך עם עורך דין שמתמחה בגישור ובענייניים משפחתיים – הוא יכול להיות לעזר רב להעברת התהליך בנעימים וללא מלחמות מיותרות. הילדים הם ללא ספק האלמנט החשוב ביותר בתהליך הגירושין, יש לשים לב שלא נעשית שום פגיעה בילדים – פירוק התא המשפחתי שהם מכירים גם ככה קשה להם מאוד.