אחת התופעות (הנדירות אמנם) הנגזרות מהליכי הגירושין השונים היא תופעת הניכור ההורי. ניכור הורי זה למעשה מצב בו אחת הילדים (או במקרה הגרוע כמה מהילדים) מתנכרים לאחד מההורים. לרוב מקרים של ניכור הורי מתרחשים סמוך להליכי הגירושין השונים. המושג הוגדר לראשונה ב-1985 וכמעט ב-5% ממקרי הגירושין מתרחש מקרה של ניכור הורי, חלקם חמורים יותר וחלקם חמורים פחות. איך מתמודדים בזה?כיצד מטפלים במקרה? ואיך ניתן למנוע זאת מלכתחילה?
קשה להסביר את התחושות הנפשיות והטלטולים שהנפש של ילד להורים גרושים עוברת. לצערנו, מרבית מקרי הגירושין גוררים עמם ריבים, ויכוחים וסערה שמתנהלת לעתים מול עיניהם של הילדים וגורמת להם פשוט לכעוס. במרבית מקרי הגירושין הילדים הם הנפגעים המרכזיים כתוצאה מ"המלחמות" שמנהלים הוריהם.
כל מה שרציתם לדעת על ניכור הורי
איך מונעים מצב של ניכור הורי? על מנת למנוע מצב בו מתקיים ניכור הורי, עליכם להתחשב בילדיכם בתהליכי הגירושין שלכם. מרבית מקרי הגירושין מלווים בסערות רגשיות, צעקות, ריבים והקנטות של כל אחד מהצדדים כלפי האחר בקרבם של הילדים.
אחת מהשיטות ה"עדינות" ואלטרנטיבה הטובה ביותר העומדת לראשותם של זוג העומד להתרגש היא שיטת הגישור. תהליך הגישור למעשה מאפשר לזוג ההורים להגיע להבנות וליישב את ההדורים בדרכים נעימות שגם חוסכות להם כספים רבים ובעיקר ריבים מיותרים שאינם נגררים עמם הביתה. תהליכי גירושין אשר מתבצעים תוך הליך גישור מקצועי לרוב נגמרים מהר יותר ופוגעים כמה שפחות בילדים.
טיפול בניכור הורי? קיימות מגוון שיטות טיפול במקרים של ניכור הורי. במקרים רבים ניכור הורי מתחיל בעקבות צד מנכר שגורם לילד לשנוא ולנכר את הצד השני. זוהי לרוב תוצאה של הליכי גירושין מכוערים. המטרה היא לטפל גם בצד הזה וגם בילד. לרוב, הטיפול הטוב ביותר הוא באמצעות שיחות עם הילד ושילוב של שיחות משולבות עם ההורה המנוכר.
אנו מזמינים אתכם לערוך הליכי גירושין שלא יפגעו בילדים וימנעו מקרים של ניכור הורי מצד הילדים. אתם מוזמנים להתקשר אלינו או להשאיר פרטים על מנת לקבל מידע נוסף אודות הליכי הגישור כפתרון להליכי הגירושין בישראל.