מזונות הם אותם התשלומים אשר מתקיימים במשפחה אשר בני הזוג נפרדו והתגרשו. במסגרת המזונות חייב אחד מבני האדם (ב-90% מהמקרים מדובר בגבר) להתחייב לכלכל את ביתם של הילדים אשר נמצאים בחזקת בן הזוג השני ובחלק מהמקרים עליו להתחייב לכלכל גם את בן הזוג השני. מזונות הם אותם התשלומים אשר נדרשים זוגות גרושים לשלם לאחר פרידתם.
כחלק מחוקי דיני המשפחה במדינת ישראל אשר התקבלו בשנת 1959 נקבע כי שני ההורים אשר עברו תהליכי גירושין חייבים לדאוג לרמת מחייה שלא תיפגע באיכות חייהם של הילדים אשר התרגלו לרמת מחייה מסוימת. כחלק מהתחייבותו של האדם כלפי אשתו, הוא מחויב גם כלפי גרושתו לשאת במזונות. קיימים שני סוגים עיקריים של תשלומי מזונות שעל הגברים שעברו תהליכי גירושין לשלם: תשלום המזונות כלפי הילדים ותשלומי המזונות כלפי האישה.
תשלום המזונות כלפי הילדים נועד להבטיח את קיומם ורווחתם של הילדים גם לאחר תהליך הגירושין של הוריהם. הגישה הרווחת היא שהאב, גם לאחר תהליך הגירושין מחויב ואחראי כלפי גידול ילדיו ועל להשתתף בהוצאות השונות על מנת לגדלם בצורה הוגנת וראויה אליה היו הילדים רגילים עד תהליך הגירושין של הוריהם.
תשלומי המזונות כלפי האישה נועד להבטיח את זכויותיה גם לאחר תהליך הגירושין ולאפשר לה לחיות בכבוד. גובה דמי המזונות של האישה נקבעים על פי רמת המחיה אליה היו רגילים בני הזוג עד לתהליך הגירושין שלהם.
כל מה שצריך לדעת על מזונות
- מזונות אישה – כל הזכויות של האישה לאחר תהליך הגירושין של בני הזוג. איזה מחיר יצטרך הבעל לשלם לגרושתו כדמי מזונות לאישה לאחר תהליך הגירושין?
- תביעת מזונות – הדרך המשפטית להגיש תביעת מזונות לאחר תהליך גירושין בין בני זוג.
- מזונות לילד אחד – כמה יצטרך לשלם הבעל לאחר תהליך הגירושין במידה ומדובר במשפחה בעלת ילד אחד.
- תביעה להגדלת מזונות – האם ניתן לתבוע להגדלת המזונות, מהו התהליך ומהם הפרמטרים לתביעה להגדלת המזונות?
- הקטנת המזונות – האם ניתן לתבוע להקטנת המזונות בישראל? מהם הפרמטרים השונים שקובעים האם ניתן להקטין את המזונות?
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו ולקבל מידע מקצועי לגבי כל השאלות השונות. איך ניתן לעשות זאת בדרך הטובה ביותר שלא תיפגע באחד מהצדדים ובעיקר בדרך המתחשבת והבריאה ביותר עבור הילדים.