נשים רבות מוצאות את עצמן במהלך החיים במערכת יחסים שלא בריאה להם ומרגישות כלואות בתוך "חיים שלא הם בחרו". ההשפעה של חיים שכאלו עלולים להשפיע גם על המצב הנפשי שלהן ובמקרים חריגים גם על המצב הבריאותי. נשים רבות חוששות מהליכי גירושין, ריבים והרס רב עבור ילדיהן ולכן בוחרות להישאר "תקועות" באותה המערכת יחסים, באמצעות ליווי משפטי והכרת זכויות האישה בגירושין, יכולות אותן הנשים לצאת לדרך חדשה, נעימה, משוחררת, בריאה ובעיקר מהנה.
על מנת לפתוח דף חדש בחייכן ולהתחיל תהליך גירושין בריא, עליכן להכיר את שלל זכויות האישה בגירושין ולפעול ולנקוט בפעולות הנכונות שיסייעו לכם לעבור את התהליך בדרך הפשוטה והנכונה. בתור התחלה, תוכלו ללמוד על זכויות האישה בגירושין.
מהן זכויות האישה בגירושין?
- מזונות – בתהליכי הגירושין בישראל על הבעל לשלם לאשתו דמי מזונות מהרגע בו בוחרים בני הזוג להפריד את חייהם ולעבור תהליכי גירושין. סכום דמי המזונות שעל הבעל לשלם לאישה תלויים בגורמים שונים שביניהם מתחשבים בגובה ההכנסה של האישה, רמת החיים שהורגלה תוך כדי חיי המשפחה המשותפים, הוצאותיה וכמובן, מספר הילדים. המטרה בדמי המזונות הוא לשמר את איכות החיים אליו התרגלה במהלך החיים המשותפים גם לאחר הליך הגירושין.
- ילדים – בישראל קיים חוק שקובע כי ילדים מתחת לגיל 6 יחיו בהחזקתה של האם "חזקת הגיל הרך". בנסיבות מסוימות זכות זו יכולה להישלל מהאישה. כחלק מתהליך הגירושין על בני הזוג להגיע להסכמה בנוגע למשמורת הילדים.
- "מדור שקט ושלו" – בעל בישראל מחויב לדאוג לאשתו ולילדיו גם לאחר תהליכי הגירושין ולהבטיח להם חיים הוגנים שכוללים בין היתר סביבת מגורים ראויה. בהסכם הגירושין יקבעו התנאים השונים שעל פיהם מחויב הבעל לפעול גם לאחר הגירושין.
- נשים רבות מתמודדות עם סרבנות גט. באמצעות הליכים משפטיים נכונים ניתן לפתור את בעיית הסרבנות ו"לשחרר" את האישה לחייה החופשיים.
על כל אישה בישראל להכיר ולדעת את זכויותיה כתוצאה מהליכי הגירושין. אנו ממליצים לפנות לעורך דין ומגשר על מנת שיוכל לטפל בנושאי הגירושין בצורה הטובה ביותר. דחיית הגשת הבקשה לגט עלולה לפגוע באיכות החיים של האישה.
פנו אלינו עוד היום ותחזירו לעצמכן את החיוך והחיים הטובים שעליהם חלמתם לאורך השנים.